Witam i proszę Was o radę, sugestię i ewentualną pomoc.
Czy wynajęcie, umeblowanego, samodzielnego mieszkania na około rok czasu , w Słubicach ( 30 – 35 m 2 ) dla jednej osoby w kwocie 1000 zł/miesięcznie ( wraz z czynszem, media płatne oddzielnie ), to marzenie ściętej głowy, czy też źle szukam korzystając tylko z internetu i portali internetowych a nie docieram bezpośrednio do osób, które się nie ogłaszają, z chęcią, czy też możliwością wynajmu.
Ponieważ, nie mieszkam w Słubicach i nie znam codzienności i realiów miasta, nie wiem czy jak przyjadę fizycznie do Słubic, to uda mi się w ciągu tygodnia, znaleźć sensowniejsze oferty niż te co w necie, czy też fakt jest taki, że w Słubicach nie ma zmiłuj i trzeba bulić za lokal bo rynek takie ceny wymusza.
Sądziłem, i nadal tak uważam, że około 30 zł z metra kwadratowego wynajmowanego mieszkania to godziwa i rozsądna cena.
A może alternatywą dla mnie powinien być Frankfurt, który od przyłączenia DDR –u dość znacznie się wyludnił i u Niemca prędzej znajdzie się lokal, mieszkanie niż po polskiej stronie.
I co ważne, meldunek jest, co przy ewentualnej pracy u sąsiada może mieć znaczenie.
Dziękuję za pomocne odpowiedzi i sugestie…
)))