Kliknij przycisk i otwórz MENU >>

Styczeń przyniósł zmianę na słubickiej scenie gastronomicznej. Dawna pizzeria Soprano zmieniła się w restaurację Fresco. Nowi właściciele, Wioletta i Grzegorz Kaczmarek, zapowiadają kuchnię opartą na świeżych składnikach i autorskich daniach.

Z okazji święta zakochanych w restauracji odbyły się dwa specjalne wieczory walentynkowe. Sala oraz stoły zostały przystrojone czerwonymi sercami i różami, a klimatu dopełniały palące się świece. Dodatkowo wieczór uświetnił występ Pawła Wiencka, który zaprezentował utwory o różnych obliczach miłości. Nowi właściciele zaprosili również redakcję portalu Słubice24.pl, by osobiście przekonała się o zmianach, jakie zaszły w lokalu.

Grzegorz Kaczmarek, szef kuchni i równocześnie właściciel, skomponował na tę okazję specjalne menu. Podczas wieczoru serwowano m.in. krem z selera z białą truflą i czerwonym pieprzem, ragoût z kangura z borowikowymi gnocchi czy brownie z musem malinowym i nutą cynamonu.

Jak przyznają właściciele, otwarcie własnej restauracji było dla nich wyzwaniem, ale jednocześnie spełnieniem zawodowych marzeń. – Całe życie pracowałem u kogoś, czas na pracę u siebie. Mamy mniej czasu, nie mamy życia poza pracą, ale cały czas jesteśmy razem  – mówi Grzegorz Kaczmarek, który od 24 lat pracuje jako kucharz.

Jednym z priorytetów restauracji jest jakość składników. – Nie mamy rzeczy mrożonych. Jeśli coś się skończyło, to znaczy, że kolejnego dnia będziemy mieć świeżą dostawę – podkreśla Wioletta Kaczmarek.

Podczas walentynkowych wieczorów część gości od razu zarezerwowała miejsca na kolejne wydarzenie – kolację z okazji Dnia Kobiet. – Mam już pomysł na specjalne danie, ale jeszcze nie zdradzam szczegółów. Nawet moja żona nie wie, co będzie głównym punktem menu – dodaje z uśmiechem właściciel.

Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć z walentynkowego wieczoru w restauracji Fresco.

Spodobał Ci się artykuł? Daj lajka i udostępnij dalej. Dziękujemy :)

Komentarze   

#1 Garbicz 2025-02-17 10:33
Gdyby ktoś mi pokazał zdjęcie właściciela lokalu i kazał zgadywać kim on jest z zawodu, to bym od razu powiedział, że jest kucharzem. Właściciele lokalu zaprosili redakcję portalu Słubice24.pl mając pewnie ukrytą nadzieję, że redakcja portalu poda do publicznej wiadomości adres tego lokalu.

Chcesz dodać komentarz do artykułu? Zaloguj się lub zarejestruj swoje konto na portalu.